Karma – svenska maträddartjänsten erövrar London

Karma är ett intressant exempel på företag inom delningsekonomi som handlar om att rädda mat från att bli sopor. En tredjedel av maten som produceras blir svinn, så detta är ett viktigt problem. Karmas plattform kopplar ihop restauranger, kaféer och hotell med konsumenter som kan köpa överbliven mat till rabatterade priser – i stället för att maten slängs.

Karma har idag en kvarts miljon användare i Sverige, ett tusental anslutna restauranger, kaféer och hotell och har hittills räddat 55 ton mat från att hamna i soporna. Det har de klarat på drygt ett år. Nu tar företaget steget ut i internationell expansion och har lanserat tjänsten i London.

Ett bra och tydligt exempel på impact investment från Norrsken Foundation.

Det ska verkligen blir intressant att se hur Karma lyckas i sin internationella utveckling!

 

Läs mer

Artikel idag av Thomas Frostberg i DN Global utveckling

https://www.dn.se/ekonomi/global-utveckling/svenskt-bolag-ska-radda-mat-fran-att-slangas-i-london/

 

Artikel idag av Towe Boström i Breakit

https://www.breakit.se/artikel/11650/karma-ska-gora-britterna-matsmarta-lanserar-appen-i-london

 

Artikel idag i Eater London

https://london.eater.com/2018/2/15/17011350/karma-app-food-waste-london-restaurants

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s